Tο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του πανεπιστήμιου της Γλασκώβης προσφέρει μια διεπιστημονική προσέγγιση στη μελέτη της ιστορίας της συλλογής και των συλλογών από μια διεθνή προοπτική. Ειδικότερα, εστιάζει στην τροχιά των αντικειμένων μέσα στο χρόνο και το χώρο και την ιστορική τους κληρονομιά. Τα θέματα περιλαμβάνουν μεθοδολογικές προσεγγίσεις και νομικά ζητήματα που σχετίζονται με την προέλευση και την αποκατάσταση, την παράνομη διακίνηση πολιτιστικών αντικειμένων, και τα μοτίβα συλλογής και προβολής τόσο ιδιωτικών όσο και δημόσιων, καθώς και τη πολιτική της προβολής.
Αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα έχει σκοπό να σας προσφέρει μια ισχυρή βάση από την οποία μπορείτε να ξεκινήσετε μια καριέρα στις εικαστικές τέχνες, την αγορά τέχνης, τα μουσεία και τις γκαλερί, καθώς και την κληρονομιά και τις ιστορικές ιδιότητες.
Οι απόφοιτοι κατέχουν θέσεις σε μουσεία και γκαλερί (τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά) στο Ηνωμένο Βασίλειο και, ευρύτερα, έχουν εισέλθει στον εμπορικό, πολιτιστικό και πολιτιστικό τομέα με διάφορους ρόλους. Το πρόγραμμα παρέχει επίσης μια εξαιρετική πλατφόρμα για να προχωρήσετε σε διδακτορικές σπουδές και ακαδημαϊκή καριέρα.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ