Study Guide

Το Πανεπιστήμιο του Sunderland γιορτάζει τη βαθμολογία «Good» του Ofsted για την κατάρτιση εκπαιδευτικών

Τα προγράμματα του Πανεπιστημίου του Sunderland για την κατάρτιση της επόμενης γενιάς δασκάλων έλαβαν τη βαθμολογία «Καλώς» σε πρόσφατη επιθεώρηση του οργανισμού Ofsted (Office for Standards in Education).

Η συνολική αποτελεσματικότητα, η ποιότητα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης και η ηγεσία και η διαχείριση των προγραμμάτων της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Δια Βίου Εκπαίδευσης και Δεξιοτήτων του Πανεπιστημίου ταξινομήθηκαν ως «Καλή» στην τελευταία επίσημη έκθεση του φορέα παρακολούθησης της εκπαίδευσης.

Δέκα από τους επιθεωρητές της Αυτού Μεγαλειότητας και έξι επιθεωρητές του Ofsted επισκέφτηκαν 25 σχολεία και κολέγια κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 9 και 12 Μαΐου 2023.

Η έκθεση τόνισε ότι οι εκπαιδευόμενοι του Πανεπιστημίου επωφελούνται από τα καλά σχεδιασμένα προγράμματα σπουδών Initial Teaching Education (ITE) που τους εκθέτουν σε εύστοχη έρευνα, διάλογο και δημόσιες συζητήσεις και ότι οι εκπαιδευόμενοι είναι καλά προετοιμασμένοι να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού.

Οι επιθεωρητές τόνισαν επίσης ότι οι μέντορες βοηθούν τους εκπαιδευόμενους να μάθουν για την προσαρμοστική/διαφοροποιημένη διδασκαλία (adaptive teaching), για παράδειγμα για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες (SEND) ή όσους μιλούν τα Αγγλικά ως πρόσθετη γλώσσα.

Επιπλέον, οι μαθητευόμενοι στα προγράμματα της Πρωτοβάθμιας έχουν αυτοπεποίθηση, ευφράδεια και είναι στην κατάλληλη θέση να επιτύχουν ως δάσκαλοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πηγή: https://www.sunderland.ac.uk/

Exit mobile version