Study Guide

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Σύγχρονη Αθλητική Επικοινωνία, Δημοσιογραφία και Φωτοειδησιογραφία

Master of Science in Modern Sport Communication, Journalism and Photo Press

από το τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Σύγχρονη Αθλητική Επικοινωνία, Δημοσιογραφία και Φωτοειδησιογραφία» του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2023- 24 πενήντα (50) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών. […] Ο συγκεκριμένος τίτλος ισοδυναμεί με τον διεθνή τίτλο MSc “Master of Science in Modern Sport Communication, Journalism and Photo Press”. Η χρονική διάρκεια φοίτησης στο Π.Μ.Σ. για τη λήψη Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) είναι τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα και απαιτείται η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε δέκα (10) μαθήματα κατά τη διάρκεια δύο διδακτικών εξαμήνων, καθώς και η εκπόνηση Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας ή Πρακτικής Άσκησης κατά τη διάρκεια του 3ου εξαμήνου. Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων καθώς και η δωρεάν φοίτηση αριθμού φοιτητών /τριών που πληρούν τα κριτήρια του ν.4957/2022 άρθρο 86.

Ολόκληρη η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εδώ.
Για υποβολή αίτησης ηλεκτρονικά έως και τις 11/02/2024 πατήστε εδώ.

Ακολουθούν δηλώσεις της διευθύντριας του Π.Μ.Σ.,  Παναγιώτας Ι. Αντωνοπούλου: “Το πρώτο στην Ελλάδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ) με τίτλο «Σύγχρονη Αθλητική Επικοινωνία, Δημοσιογραφία και Φωτοειδησιογραφία», «Master of Science in Modern Sport Communication, Journalism and Photo Press» είναι γεγονός. Πρόκειται για ένα Π.Μ.Σ. καινοτόμο και μοναδικό στην Ελλάδα, το οποίο προσφέρει µια ολιστική και διεπιστηµονική προσέγγιση των πεδίων που συνδέονται µε την Επικοινωνία και τα ΜΜΕ στον Αθλητισμό. Το Πρόγραμμα έρχεται να καλύψει σύγχρονες ανάγκες εξειδίκευσης στους τομείς της Επικοινωνίας, της Δημοσιογραφίας και του Φωτορεπορτάζ στον Αθλητισμό μέσα από γνωστικά πεδία όπως: τεχνικές σύνταξης και διαχείρισης αθλητικού περιεχομένου για έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, σύγχρονες μορφές αθλητικής δημοσιογραφίας κι επικοινωνίας (πολυμεσική, δημοσιογραφία δεδομένων, ρομποτική δημοσιογραφία, δημοσιογραφία πολιτών, Social media κα.), φωτορεπορτάζ, ψηφιακές πλατφόρμες για τις αθλητικές μεταδόσεις, δημοσιογραφική κάλυψη των μεγάλων events και σύγχρονα Στοιχηματικά Media. Εκτός των μαθημάτων κορμού, στους φοιτητές προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής μαθημάτων από τις θεματικές περιοχές του Δικαίου, της Οικονομίας, της Οργάνωσης και Διοίκησης και της Ηθικής στον Αθλητισμό.
Σας περιμένουμε για να διαμορφώσουμε μαζί τη νέα γενιά εξειδικευμένων και άρτια εκπαιδευμένων στελεχών Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ικανών να προωθήσουν την ανάπτυξη του γνωστικού αντικειμένου στην Ελλάδα και διεθνώς”.

Ημερολογιακός Προγραμματισμός Χειμερινού Εξαμήνου 2023-2024
Γιατί να επιλέξετε το συγκεκριμένο πρόγραμμα;

Για την παροχή εξειδικευμένης γνώσης της αθλητικής δημοσιογραφίας και επικοινωνίας σε συνδυασμό με τις νέες δημοσιογραφικές τεχνικές και τις νέες μορφές δημοσιογραφίας στην ψηφιακή εποχή.

Για τη συνδυαστική εκπαίδευση στην παραγωγή και διανομή ειδησιογραφικού περιεχομένου σε μορφή printdigital και mobile με υψηλή ταχύτητα διάχυσης.

Για τη δυνατότητα των φοιτητών να διενεργήσουν πρακτική άσκηση σε ΜΜΕ, ενημερωτικούς οργανισμούς/επιχειρήσεις, πρακτορεία ειδήσεων ή φωτορεπορτάζ, Ιδρύματα Τύπου και/ή Φωτοειδησιογραφίας, αθλητικούς φορείς και οργανισμούς, φορείς Τ.Α., διαφημιστικές εταιρείες, εταιρείες παραγωγής και διανομής ψηφιακού περιεχομένου.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΔΕ ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!

Πηγή: https://sportjournalism.uop.gr/ 

Exit mobile version